ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ 45 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ



Σε συνέντευξη που έδωσε στο νεανικό περιοδικό «Schooligans» ένθετο της εφημερίδας «Τα Νέα»  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά. Κάποια από αυτά είναι ανατριχιαστικά.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θαυμάζει τη σκέψη του Μάο. Ο διάλογος, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, είναι χαρακτηριστικός:
Τσίπρας: «Η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό... Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην “επαναστατική” διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη».
Ερ.: «Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία»;
Τσίπρας: «Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή».
Ερ.: «Απ’ αυτήν την καλή πρόθεση πέθαναν 45 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ»!
Τσίπρας: «Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο».
Ενας πολιτικός αρχηγός, λοιπόν, θαυμάζει τη σκέψη ενός μεγα-εγκληματία κι αυτό δεν απασχολεί κανέναν.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΟ...

Φωτογραφία
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ45 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το διάστημα 1958-1961 εξαιτίας του «Μεγάλου άλματος προς τα εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ, εκτιμά ο Βρετανός ιστορικός Φρανκ Ντίκφτερ, ο πρώτος ερευνητής που απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. «Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν, πείνασαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Κίνα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια είναι τεράστιος... αν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια άνθρωποι.